Cannelloni patří mezi největší duté těstoviny a slovo cannelloni v překladu znamená “ velké trouby “ . Dlouhé jsou asi 7,5 cm s průměrem okolo 2,5 cm . Chuťově jsou poměrně nevýrazné , proto se obvykle plní pikantní masovou , rybí nebo zeleninovou nádivkou a podávají se s omáčkou . Vyzkoušejte jednoduchý , ale chutný recept na přípravu čtyř porcí.
Suroviny :
8 ks cannelloni
450 g čerstvého špenátu
225 g vařené kuřecího
25 g másla
25g hladké mouky
200 ml mléka
velká konzerva pokrájených rajčat
75 g nastrouhaného parmazánu
sůl a pepř
Postup
Špenát omyjte a vložte do většího hrnce . Zakryjte a bez vody duste na mírném ohni asi 10 minut. Špenát oceďte a nahrubo posekáme . Kuřecí nakrájejte . Na pánvi roztaví máslo , přimíchejte mouku a 1 minutu lehce opražte . Za stálého míchání opatrně přilévejte mléko , dokud nevznikne hladká omáčka . Nechte sevřít , přidejte sůl a čerstvě mletý pepř a ještě krátce povařte , dokud omáčka nezhoustne . Na závěr přimíchejte do omáčky špenát a kuřecí . Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte cannelloni a vařte asi 15 minut. Jakmile těstoviny změknou , sceďte je a nechte chvíli vychladnout . Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia . Cukrářským sáčkem naplňte cannelloni připravenou směsí omáčky , špenátu a masa. Plněné těstoviny vložte do vymazané ohnivzdorné nádoby a navrch poklademe nakrájené rajčata. Posypte polovičním množstvím nastrouhaného sýra. Pečte v horní části trouby asi 20 až 30 minut . Podávejte se zbytkem parmezánu .