Nikdy nechutnají grilované dobroty tak dobře jako v létě. A málokdo prožije léto bez toho, aby alespoň jednou nějaké grilování pro blízké a přátele nepořádal. Pokud na vás řada teprve přijde, je ten ideální čas vylepšit své grilovací umění. Okoukali jsme pár triků mistrů grilování a tady jsou:
Kvalitní výbava je nutnost
Pokud si chcete s dětmi opéct špekáčky, vystačíte si s dírou v zemi. Pokud chcete své přátele oslnit gurmánským zážitkem, vezměte si na pomoc gril. Nemusíte utratit majlant, ale vězte, že dražší zahradní grily většinou bývají ty kvalitnější a investice do nich se vám většinou vrátí.
Zda jako palivo zvolíte dřevo či grilovací brikety je víceméně na vás – na chuť grilovaných pochoutek to nemá příliš velký vliv. Můžete zvolit také plynový či elektrický gril, ale pokud máte rádi klasickou grilovací atmosféru, není to nic pro vás.
Ještě než se vám všichni začnou scházet, měli byste mít vše připravené. Naložené maso, připravené saláty a pečivo a pomalu začít rozpalovat gril – chvilku mu potrvá, než se rozpálí na správnou teplotu, a když začnete s přípravou dřív, můžete s prvním příchozím začít opékat.
Tip: Grilovací brikety, grily, náčiní, koření, marinády i super grilovací recepty najdete na grilovani.cz
Naučte se, jak správně grilovat maso!
Respektujte, že každé maso vyžaduje jiný způsob grilování, jinou teplotu a jinou dobu přípravy. A podle toho je třeba maso na gril klást. To, které je hotové za pár minut půjde jako poslední a masíčko, které potřebuje k dokonalosti více času, na gril přijde jako první.
A nezapomeňte – marinády, které jsou sladší, se začnou rychle pálit, proto si sladší marinády nechte až na úplný závěr a maso jimi potřete až těsně předtím, než ho sundáte z grilu.
Inspirujte se ověřenými recepty
Ne všechny TOP recepty si mistři grilu nechávají pro sebe. Na grilovani.cz se o ně štědře dělí a vy tak můžete od skutečných profíků okoukat, jak které maso správně ogrilovat, jakou omáčku zvolit a co ke kterému masu pít. Projděte si sbírku grilovacích receptů a sestavte své jedinečné grilovací menu.