Každá hospodyňka uvítá nějaké ty tipy a triky, které ji v kuchyni usnadní práci a ušetří čas. Poslední po čem člověk touží je stát dlouhé hodiny u plotny po celodenní lopotě v práci. Připravili jsme si pro vás užitečné vychytávky, které přijdou vhod.
Zásobník na led
Jestliže v neděli navaříte k obědu více polévky či omáčky, stačí ji vložit do zásobníku na led a zamrazit. Díky tomu v pracovním týdnu připravíte jídlo rychle a snadno. Mnoho hospodyněk si tak předpřipravuje masové vývary, rajský protlak apod. Vyloupnete jen tolik, kolik budete potřebovat. Nemusíte ohřívat a rozmrazovat celý obsah.
Dokonale nakrájené rolády
Chcete-li mít dokonale nakrájené rolády a jiné moučníky či knedlíky, použijte dentální nit. Nožem byste tak dokonalý řez jen sotva zvládla.
Listová zelenina
Aby vám v lednici listová zelenina vydržela čerstvá a neuvadala, přiložte k ní papírovou utěrku, která nadbytečnou vlhkost bude absorbovat.
Změklé máslo
Potřebujete rychle namazat chleby, ale máslo vytažené z lednice je stále tuhé? Zapomeňte na mikrovlnnou troubu. Stačí, když máslo nastrouháte na hrubém struhadle a můžete ihned mazat na chleba nebo přidat do těsta na buchtu.
Jak upéci dvě pizzy na jednom plechu?
Máte pouze jeden plech a potřebujete ohřát/upéci dvě pizzy? Proč zbytečně péci jednu a poté druhou, když to jde jedním vrzem. Zkrátíte si čas přípravou a zkrátíte i dobu pečení, což je mnohem úspornější. Pizzu překrojte na půl a vyskládejte na plech tak, že obloučky směřují do středu.
Rychlá pomazánka
Zůstal vám v lednici salám, maso, čočka nebo jiné potraviny z oběda? Není nic snadnějšího než vložit maso či salám do mixéru, přidat správné koření, cibulku a další ingredience co dům dal a udělat pomazánku.