Rolády jsou výtečným moučníkem, kterým nikdo nepohrdne. Navíc kakaová roláda je velmi snadná a rychlá na přípravu. Náplň si můžete zvolit pokaždé jinou nebo podle toho, co má kdo rád. Může to být šlehačková náplň, tvarohová, pudinková, čokoládová a další…
Ingredience na roládu
-
5 vajec
-
100 g polohrubé mouky
-
Půl pytlíku prášku do pečiva
-
1 vrchovatá lžíce kakaa
-
1 lžíce oleje
-
Papír na pečení
-
1 lžíce teplé vody
-
100 g cukru krupice
Ingredience na náplň..tvaroho-šlehačková
-
80 g moučkového cukru
-
250 g měkkého tvarohu
-
1 kelímek smetany ke šlehání
-
1 ks čokoládové kaštany
Finální zdobení
-
Čokoláda nebo přímo čokoládová poleva
Jan na roládu
Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme olej, vodu, kakao, mouku a kypřící prášek. Vše důkladně promícháme a nakonec pomalu a jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a těsto rovnoměrně uhladíme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10 minut – vyzkoušíme špejlí, zda je těsto již propečené. Ale pozor, těsto se nesmí přesušit, jinak by nešlo rolovat. Ještě teplé těsto srolujeme a necháme vychladnout, pak opatrně odstraníme papír, roládu rozmotáme a potřeme krémem.
Krém
Tvaroh utřeme s cukrem, pak přidáme roztopené ledové kaštany a vyšlehanou šlehačku. Ale náplň si můžete dát již jakoukoliv, kterou máte rádi – pouze tvarohovou, tvaroh a pudink apod.
Na závěr
Na závěr celou roládu polijeme roztopenou čokoládou anebo hotovou čokoládovou polevou. Celou roládu necháme dvě hodiny uležet v chladu a můžeme krájet a podávat.