Káva a čaj patří bezpochyby k nejoblíbenějším nápojům po celém světě. Nicméně v zimním období jim šlape na paty i horká čokoláda, která nejenže zahřeje, ale i výtečně chutná a voní.
Horká čokoláda je de facto takový tekutý zákusek, který je možné dál míchat s dalšími nápoji – jako je rum anebo třeba červené víno. Díky tomu můžete netradičním způsobem pohostit i návštěvu a užít si příjemný večer s rodinou či přáteli. Horkou čokoládu milují i děti. Těm tam pro změnu můžete přidat šlehačku anebo bonbony marshmallow. Jak si takovou dobrotu připravit?
Co vše bude potřeba…
-
Menší kastrůlek na ohřátí mléka
-
Vařečka nebo lžíce
-
Hrníček
-
Mléko (může být rostlinné – lepší a zdravější volba)
-
Kvalitní vysokoprocentní čokoládu
-
Trochu vanilky a skořice
Nejdříve v kastrůlku ohřejeme mléko, aby bylo vařící, poté přidáme čokoládu polámanou na kousíčky a mícháme, až se roztopí. Pak přidáme špetku skořice a vanilku. Pro ty, co raději sladší chutě, lze přidat i med anebo cukr. Jakmile se čokoláda roztopí, nalijeme horký nápoj do hrníčku či varného skla.
S čím horkou čokoládu podávat?
Jak už jsme psali výše, je možné čokoládu v hrníčku ještě dochutit kápnutím trošky rumu, červeného vína (chutná pak podobně, jako višně v čokoládě), bonbóny, ale klidně lze přidat i na kolečka nakrájený banán, horké maliny apod. Pokaždé si můžete připravit horkou čokoládu jinak…