Připravíme si tyto suroviny
- 4 vajíčka
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 velká jablka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- citrónová nebo pomerančová kůra
- olej na vymazání formy
- hrubá mouka na vysypání
- moučkový cukr na posypání
Jak postupovat?
Rozklepneme vejce, do nich přisypeme krupicový a vanilkový cukr a ušleháme do pěny, postupně přiléváme olej, vždy jen trošku, aby se nám stihl zapracovat. Jako další přisypeme mouku a zamícháme. Připravíme si umytá jablka. Oloupeme a vybereme jádřince. Nastrouháme na hrubé části struhadla, vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme do těsta. Důkladně vše promícháme. Nezapomeneme přidat trochu citrónové, nebo pomerančové kůry, která nám bábovku krásně provoní. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Opět důkladně zamícháme. Aby nás nebolela ruka, není problém použít kuchyňský mixér, jehož metly udělají těžkou práci za nás.
Připravíme si bábovkovou formu, kterou důkladně vymažeme olejem, aby se nám naše dílo nikde nepřichytilo a vysypeme hrubou moukou. Můžeme i strouhankou nebo kokosovou moučkou. Záleží jen na vaší fantazii.
Pečeme na 180 stupňů a špejlí hlídáme. Pokud se nám na ní již nic nepřichytává, máme hotovo. Necháme vychladnout a jemně posypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť.