Okurková limonáda patří mezi ty nejoblíbenější, není se čemu divit, má lehkou chuť a nemusí být tolik sladká.
Suroviny
- 2 ks salátové okurky
- 2 ks citronu
- 6 snítek meduňky
- Špetka mořské soli
- 4 lžíce javorového sirupu
Příprava
- Okurky nakrájíme na tenká kolečka. Ve džbánu je zalijeme vodou, přidáme omyté citrony nakrájené na kolečka, 4 snítky meduňky, špetku soli a necháme odležet 1 hodinu v chladu.
- Okurku a citron rozdělíme do sklenic. Přidáme lístky meduňky, citronovou šťávu a 4 lžíce sirupu.
- Zalijeme okurkovým výluhem a promícháme.
- Můžeme doplnit kouskem okurky a citronu.
- Můžeme podávat.
Zdroj náhledové fotografie: Pixabay.com