Dnes vám přinášíme recept, který bude zaručeně chutnat těm, kteří milují ostrá jídla. Jedná se o texaský pokrm, kde jsou pikantní jídla zvykem. Podává se buď s rýží, nebo chlebem. Pokud by vám jeho ostrost nevyhovovala, můžete si jej udělat méně pikantní vynecháním chili papriček a dát spíše sladkou papriku. Chuťově se to dá vždy přizpůsobit, ale základ mleté maso, fazole a rajčata zůstávají neměnné.
Potřebné ingredience
- 500g hovězího mletého masa
- Cibule 1ks
- Červená paprika 1ks
- Chili papričky 2ks
- Dvě konzervy větších strakatých fazolí
- Jedna konzerva loupaných rajčat
- Sůl, pepř
- Česnek 4 stroužky
- Bujón – hovězí vývar
- Olej
Postup přípravy
Cibulku si nakrájíme na drobno a česnek na plátečky. Orestujeme na trošce oleje a přidáme mleté maso a na kousíčky nakrájenou papriku. Restujeme, až se maso rozdrobí na kousíčky tak přidáme bujón a dolijeme vodou. Vody má být jen tolik, aby maso neplavalo, ale ani se nepřichytávalo. Vhodíme nasekané chili papričky popřípadě pálivou papriku a krátce podusíme. Přimícháme dvě konzervy fazolí a jednu konzervu loupaných rajčat. V případě potřeby dosolíme a opepříme. Celé jídlo ještě krátce povaříme a máme hotovo. Příprava nezabere více než půl hodiny času a jde o skutečnou delikatesu. Mleté maso se dá nahradit i sójovým granulátem, který si podle svého zvyku dochutíte. Jako příloha se hodí rýže, obyčejný, ale i pita chléb. Ten si můžete udělat i domácí.