Také často dlouhou přemýšlíte nad tím, co budete vařit? Pokud už nechcete připravovat jenom známá a tradiční jídla, zkuste načerpat novou inspiraci. A to třeba na webu Bataty.cz. Jak už napovídá právě jeho název, je zaměřený primárně na inspiraci, která se týká této zajímavé přílohy. Pokud jste o ní ještě neslyšela, zde je její stručnější charakteristika:
- zelenina podobná bramborám,
- má typicky načervenalou barvu,
- je lehce nasládlé chuti.
Zaujaly vás batáty? Potom se podívejte také na důvody, proč se jich nebát a proč byste je měla rozhodně vyzkoušet.
Příprava je velmi snadná
Nemní důvod se obávat jakýchkoliv složitostí. Je tomu právě naopak. Můžete je totiž klasicky uvařit v hrnci a následně je podávat, nebo z nich vytvořit také velmi chutné a rozhodně také jemné pyré. Vyzkoušejte zdravé brambory ale i tak, že je upečete v troubě. I to je příprava, která je snadná a s trochou oleje a také trochou koření rozhodně i dokonalá. A pokud ráda experimentujete, zkuste i nějaký jiný postup.
Hodí se téměř ke všemu
Také dáte dohromady bohatý soupis jídel, ke kterému se mohou hodit brambory? Pokud ano, můžete si být jista, že se ke stejným jídlům budou hodit i batáty. Ideální volbou jsou k různým druhům mas, ale bát se je nemusíte přidat také k rybě. Též jsou vhodné třeba jako samotný základ hlavního jídla – právě v případě jejich upečení, kdy k nim můžete připravit také chutný dip.
Věděla jste, že jsou zdravé?
Hledíte ve své kuchyni i na toto? Potom máte k vyzkoušení o důvod více. Obsahují mnoho vlákniny, stejně jako potěší i svým obsahem železa. Tím ale nekončíme, jelikož stejně tak vás zaujme i obsah vitamínů. Není to jenom vitamin C, ale jejich konzumací do těla dostanete i další celkem širokou škálu možností, jako jsou ty s označením A, B, nebo i E. Pro zdravý základ kuchyně pro celou vaši rodinu rozhodně správný krok.