S touto laskominou jste se mohli setkat v lepším gastronomickém zařízení. Proč však chodit někam do restaurace, když si můžeme takovou pochoutku připravit sami doma. Zmrzlinu si buď můžete rovněž vyrobit domácí, nebo si celý proces usnadnit a koupit hotovou. Tuto pochoutku si zamilovaly především ženy. A kdo jí ještě nezkoušel, netuší, co je to malinový orgasmus. Maliny jsou nejen velmi chutné, ale také přírodní antioxidanty a mají mnoho pozitivních účinků. V kuchyni nám čerstvé maliny vydrží jen několik hodin. Pro delší skladování je vhodné je zamrazit nebo zavařit. Takto budete mít maliny kdykoliv k dispozici.
Ingredience
- 2 lžíce cukru krystal
- Čerstvé nebo mražené maliny 300g
- Máslo 50g
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1dl griotky
Postup zhotovení
Máslo necháme rozpustit v kastrůlku a přidáme do něj cukr. Ten necháme karamelizovat a mícháme, aby se nepřipálil. K zcela rozpuštěnému cukru vmícháme maliny a přidáme i šťávu z citrónu. Ohříváme, dokud nejsou maliny úplně horké. Na závěr přilijeme griotku a odstavíme z plotýnky. Promícháme velmi opatrně, aby se maliny nerozpadaly. Nevařte je zbytečně dlouho, aby vám nevznikla z nich spíše marmeláda.
Do misky si připravíme kopečky vanilkové zmrzliny a navrstvíme na ní horké maliny. Podáváme ihned a pro opravdové mlsouny můžeme přidat i šlehačku. Kdo by si chtěl chuť i vzhled ještě vylepšit, může šlehačku poprášit kakaem nebo mletými ořechy.