Lilek a cuketa jsou v posledních pár letech dá se říct moderní zeleninou na jakékoliv zapékání, grilování, pečení atd… Jsou připravovány na mnoho způsobů. Receptů na lilek najdete mnoho a není divu, tato zelenina z rodu lilkovitých je velice chutná, dietní a zároveň zdravá. Lilek obsahuje řadu vitaminů, minerálu a stopových prvků, které jsou důležité pro naše tělo.
V létě je nejoblíbenější zejména recept na grilovaný lilek. Lilek na grilu je pro všechny, kteří co jej ochutnají opravdovým překvapením. I ti, kteří jsou o sobě jednoznačně přesvědčeni, že jsou výhradními konzumenty masa si toto jídlo zamilují a musí uznat, že lilek je výborný.
Zkuste si o víkendu udělat grilovaný lilek a sami uvidíte.
Suroviny
- Lilek 1 ks
- Česnek 2 stroužek
- Olej
- Sůl
- Bazalka
Postup
Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané bazalky. Do ní vložíme nakrájený lilek, necháme chvilku odpočinout, poté grilujeme po obou stranách.
Dobrá chuťovčička k masu.