Myslíte si, že mikrovlnka vám ohřeje jídlo a tím končí její využití? Jste na omylu! Pomůže vám se spoustou dalších věcí! Přesvědčte se sami.
Ulehčí loupání česneku i rajčat
Loupání rajčat není žádná radost – slupka je nalepená na dužině, a i při jemném zacházení přinejmenším poškodíte celé rajče, popřípadě i své nervy. Ulehčete si práci a rajče vložte na 20 vteřin na vysokou teplotu do mikrovlnky a následně je nechejte minutu chladnout. Loupání pak bude hračka! A co česnek? Vložte celou hlavu česneku do mikrovlnky, postačí 15 vteřin a slupka půjde dolů sama.
Zrychlí vaření luštěnin
Rozhodli jste se na poslední chvíli, že si na oběd nachystáte hrách, čočku nebo fazole? Jenže jak to udělat, když jste zapomněli luštěniny den předem namočit? Spolehněte se na mikrovlnku – dejte luštěniny do vody, přidejte špetku sody a zapněte mikrovlnku na nejvyšší teplotu po dobu 10 minut. Následně nádobu vyndejte ven, nechejte ještě půl hodiny dojít a uvařte jako vždy. Dobrou chuť!
Navrátí vláčnost medu
Máte sklenici plnou zcukernatělého medu, který zatvrzele odmítá opustit své místo? Otevřenou sklenici dejte na 2 minuty do mikrovlnky a zvolte nejnižší možnou teplotu – med se uvolní a stane se opět tekutým.
Fígl na pečivo i knedlíky
Co s chlebem, který je už po dvou dnech nepříjemně ztvrdlý? Přikryjte ho navlhčenou papírovou utěrkou a dopřejte mu desetivteřinový pobyt v mikrovlnce zapnuté na nejvyšší možnou teplotu. Vůni i vláčnosti takto upraveného pečiva neodoláte. Máte chuť na houskový knedlík, ale nechce se vám jej napařovat na plotýnce? Vložte jej do mikrotenového sáčku, pokapejte pár kapkami a nechejte ohřát v mikrovlnné troubě.
Obklad během pár vteřin
Vyrobte si rychlý obklad na bolestivé klouby nebo si nachystejte hřejivý obklad pro uvolnění bolesti z ucpaných dutin. Do ponožky nasypejte hrubou sůl, zavažte a nechejte potočit v mikrovlnce na 30 vteřin. Voilà!
Jaký je váš tip na využití mikrovlnky?
Zdroj foto: https://pixabay.com/photos/chrome-kitchen-microwave-493101/