Tento salát je velmi osvěžující, lehký a kombinace masa a jablíček činí tento pokrm úplnou lahůdkou. Servírovat se dá jako předkrm k svátečnímu obědu, ale klidně i jako samostatné druhé jídlo. Zvlášť v létě se těší saláty velké oblibě, kdy nemáme moc chuť na hutná a horká jídla. Podávaný s tmavým pečivem představuje i lehkou večeři. Navíc se jedná o salát, který můžete mít pokaždé jiný. Základ je kuřecí maso bez kůže a jablíčka. Obohacený může být pokaždé něčím novým. Třeba ořechy, strouhaným celerem, mrkví, ananasem a dokonce se zálivkou se dá experimentovat. Zkuste i vy tento vitamíny naditý a chutný salát.
Potřebné ingredience
- Kuřecí maso (vařené, grilované, dušené, pečené)
- Dvě jablka
- Hrstka drcených ořechů (mandle, vlašské ořechy a jiné)
Zálivka
- Šťáva z citrónů
- Dvě lžíce bílého vína
- Majonéza – polévková lžíce
- Bílý jogurt – malý kelímek
- Jedna lžíce oleje
- Sůl, pepř
Postup přípravy
Kuřecí maso bez kůže si nakrájíme na kostičky. Jablíčka očistíme a vydlabeme jádřince. Nakrájíme je na kostičky a přidáme do misky k masu. Pokud budeme dávat i ořechy (nemusí být) prosypeme ještě oříšky. V druhé misce si smícháme všechny ingredience na zálivku a vlijeme k masu a jablíčku. Vše pořádně promícháme a popřípadě ještě dosolíme či opepříme podle chuti, kdo jak má rád až na talíři.
Druhá možnost je, přidat celer nebo mrkev či obojí. Po očištění nastrouháme na hrubém struhadle, krátce orestujeme a přidáme do salátu.
Náš tip
Pokud patříte spíše mezi hladovce a obáváte se, že salát by byl pro vás příliš lehký a hladový přinášíme vám tip. Po rozdělení salátu do misek každou porci obložte na tvrdo vařenými vejci rozkrojenými na měsíčky. Tyto ozdobte ještě kadeřavou petrželkou a můžete servírovat. Dobrou chuť!