Pokoušíte se shodit nějaké to kilo , ale vedle toho máte neodolatelnou chuť na sladké a bojíte se že když si něco dáte celá dieta je v čudu ? S tímto receptem se nebudete muset bát , že ručička na váze ukáže závratně vysoké číslo, protože ingredience se skládají ze samých chutných , ale především zdravých potravin.
Konečně si budete moci dopřát tolik sladkého , kolik vám jen bude chutnat . A to vše bez výčitek díky této skvělé tvarohové dortu bez těsta .
Potřebujeme :
• 250 g měkkého másla
• 350 g hnědého třtinového cukru
• 6 vajec
• 1 polévková lžíce hladké špaldové mouky nebo jiné celozrnné mouky
• 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
• 2 balení vanilkového pudinku ( 40 g )
• 1 kg odtučněného tvarohu
• 250 g čerstvého ovoce ( jahody , ostružiny , borůvky , rybíz , mix )
Na ozdobu :
• Balíček čiré želatiny na potření ovoce ,
• 300 g čerstvého ovoce
Postup :
Troubu si vyhřejeme na 160 ° C. Ovoce omyjeme a necháme okapat . V jedné misce si máslo utřeme s třtinovým cukrem do hladkého krému . Ve druhé smícháme vajíčka , mouku , kypřící prášek a pudinkové prášky . Obě směsi spojíme , přidáme tvaroh a do hladka vymícháme .
Dortovou formu vyložíme papírem na pečení . Tvrdší menší ovoce – jako borůvky , rozsypeme na dno formy ( dort bude vypadat mnohem krásnější ) . Do formy , na borůvky , vylijeme těsto a stěrkou uhladíme povrch , aby byl hladký bez výraznějších hrbolů . Dort vložíme do trouby na poslední mřížku přibližně 60 minut. Po uplynutí hodiny troubu vypneme , ale koláč ještě necháme , ať dojde v teple . Po půl hodině ho vyjmeme a dáme vychladnout do spíže nebo na ledajaké chladné místo mimo chladničky. Vychladlý koláč ozdobíme ovocem a potřeme teplou rozpuštěnou želatinou , nejlépe silikonovým štětcem . Zbytek rozlijeme mezi ovoce navrchu . Ztuhne během pár minut a vy můžete krájet a ochutnávat .