Kremrole – nebo také trubička – je sladký a velmi oblíbený cukrářský výrobek. Vyrábí se z listového těsta a plní se bílkovou a neodolatelně sladkou náplní.
Lahodné kremrole se doslova rozpadají na jazyku, připravte si je i u vás doma. Tento recept si okamžitě zamilujete – a tyto báječné kremrole si určitě u vás najdou místo na svátečním stole nebo vždy, když na ně dostanete chuť.
Suroviny
Na těsto:
- 1 lžíce octa,
- 250 g ztuženého tuku,
- 100 ml vody,
- 1 žloutek,
- 350 g hladké mouky.
Na náplň:
- 5 bílků,
- 320 g cukru krystal,
- trošku tuku na potření,
- 1 vejce na potření.
Postup:
- Mouku na těsto si prosejeme, ztužený tuk vyndáme z lednice a nastrouháme. Pak přidáme jeden žloutek, ocet a vodu – měla by být studená. Těsto rukama důkladně propracujeme, pak jej přikryjeme a dáme do lednice na dvě hodiny odpočívat.
- Mezitím si můžeme začít chystat krém. Bílky s cukrem jednoduše ušleháme v horké lázni a máme hotovo.
- Těsto po dvou hodinách vyndáme z lednice a rozválíme. Těsto budeme krájet na asi dvou centimetrové proužky, které jednotlivě budeme namotávat na připravené plechové trubičky, které si potřeme tukem.
- Namotané kremrole potřeme vajíčkem a pečeme v troubě na vysokou teplotu po dobu 15 – 20 minut.
- Upečené kremrole musíme nechat vychladnout, pak z nich opatrně vyndáme plechové trubičky.
- Kremrole plníme připraveným krémem, který se v kremrolích musí nechat ztuhnout.
- Pak už jen stačí hotové kremrole pocukrovat a můžeme podávat.
Tip: Pokud nemáte tolik času nebo si chcete usnadnit práci, můžete použít i koupené chlazené listové těsto. Odpadá vám tak příprava těsta a rovnou se můžete pustit do krému a samotného pečení. Domácí těsto je sice lepší, ale pokud čekáte nečekanou návštěvu nebo jen nemáte tolik času, chybu neuděláte ani s těstem kupovaným.
Dobrou chuť.
Zdroj foto: www.pixabay.com