Lehký bramborový salát představuje příjemnou a především odlehčenou variantu klasického bramborového salátu, který je klasikou zvláště u Štědrovečerní večeře. Recept na chutný bramborový salát má snad každá rodina a mnohde se dokonce dědí z generace na generaci, díky čemuž je zachováno použití těch správných ingrediencí. Ne vždy ale máme chuť na klasiku, a proto vám lehký bramborový salát, který svou chutí může tomu tradičnímu hrdě konkurovat, jistě přijde vhod!
Lehký bramborový salát jako příloha i chuťovka
Také si rádi pochutnáte na bramborovém salátu, jehož přípravu byste hravě zvládli i se zavřenými očima? Pak vám doporučujeme zkusit naši alternativu, která vás zaručeně mile překvapí. Můžete jej zvolit jako chutnou přílohu k masu či jakékoli jiné dobrotě, nebo jej můžete použít jako pomazánku na lahodné chlebíčky, kterými pohostíte své hosty – a můžete se vsadit, že sklidíte obrovský úspěch! Příprava lehkého bramborového salátu vám nezabere mnoho času. A teď už s chutí do toho!
Na přípravu lehkého bramborového salátu budete potřebovat:
- 500 g brambor (nejlépe typ A)
- 2-3 vejce
- 1 drobnější cibuli
- 3 nakládané kyselé okurky
- 6 lžic kefírového mléka (tato ingredience nemusí být)
- půl svazku petrželky (nejlépe hladkolisté)
- 2 lžičky okurkového laku (lze zaměnit za jednu lžičku citronové šťávy)
- sůl a pepř na dochucení
Jak postupovat s přípravou:
- Brambory dejte uvařit ve slupce a vařte, dokud nebudou měkké. Poté brambory slijte a ještě za tepla oloupejte. Následně můžete brambory buď pokrájet nebo promačkat skrze speciální síto.
- Vejce uvařte na tvrdo, nechte vychladnout a poté nakrájejte na drobné kostičky nebo opět promačkejte skrze speciální síto.
- Cibulku nakrájejte na drobno.
- Hladkolistou petrželku nasekejte.
- Brambory společně s ostatními přísadami smíchejte, důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.