Skořice je v kuchyni velmi oblíbená, jelikož má skvělou chuť a příjemnou vůni. Přidává se do mnoha pokrmů i nápojů, takže si ji můžete dopřát v různé podobě. Kromě toho má navíc pozitivní účinky na náš organismus a zdraví.
Snížení krevního cukru
Hyperglykémie, tedy příliš vysoká hladina cukru v krvi, může vést k různým problémům. Jedním z nich je cukrovka. Ukázalo se, že právě skořice může spravovat hladinu cukru u diabetiků. Další ze studií pak ukázala, že toto koření také snižuje riziko vzniku cukrovky druhého typu u lidí, kteří trpí prediabetem. Skořice totiž zvyšuje toleranci glukózy díky vlivu na inzulinové receptory. Účinky na hladinu cukru v krve jsou tak pozitivní.
Hubnutí
Jestliže byste ráda zhubla, pak je důležité vědět, že právě hladina cukru a inzulinu v těle má klíčovou roli pro redukci váhy. Trocha skořice denně vám tak může pomoci s hubnutím. Koření je navíc považováno za prostředek, jak zpomalit proces ukládání tuků, jelikož omezuje jejich vliv. Kromě toho skořice podporuje metabolismus, díky čemuž dochází k rychlejšímu spalování kalorií, což je skvělou motivací pro pravidelné sportování.
Podpora trávení
Jestliže vás trápí problémy jako je nadýmaní, bolesti břicha, plynatost a podobně, skořice vám může ulevit. Používá se v ájurvédě, tedy tradiční indické medicíně. Dále pak toto koření obsahuje silná prebiotika, které podporují zdravé trávení z dlouhodobého hlediska. Poskytují totiž správné prostředí pro růst správných bakterií, čímž je zajištěna zdravá mikroflóra trávicího systému. Zajímavé je také spojení mezi problémy s břichem a úzkostmi – jestliže tedy zlepšíte stav svého břicha, může se zlepšit i vaše nálada.
Mnohdy skořici bereme pouze jako koření, ovšem skrývá se v ní mnoho pozitivních účinků na celý náš organismus.
Zdroj foto: www.pixabay.com