Brusinky jsou stále oblíbenější součástí vaření, jemuž mnoho z vás pomaličku přichází na chuť. Hodně lidí si tyto drobné, červené kuličky spojí především se záněty močových cest, proti kterému slouží jako účinná prevence. I co se týče dalších pochoutek, jsou brusinky všude okolo vás, byť je možná tak úplně nevnímáte. K dostání jsou nejen bonbony, ale i sušenky, tyčinky, kompoty. Brusinky jsou známé pro svou nezaměnitelnou, typicky nasládlou a přitom kyselou až trpkou chuť, které hned nemusí holdovat každý. Dají se použít jak ve sladké, tak i slané kuchyni.
Kdo neochutná, neuvěří!
A teď ruku na srdce: už jste někdy vařili za pomoci brusinek, nebo se těmto červeným bobulkám tak trochu vyhýbáte? V tomto případě nutno říci, že kdo neochutná, neuvěří. V dnešním článku vám přinášíme zajímavý recept na brusinkovou omáčku s těstovinami, kde se dokonale propojí všechny ingredience a vnikne tak harmonická melodie chutí, jež potěší vaše chuťové pohárky. Troufnete si dle našeho receptu připravit chutný pokrm a dáte tak brusinkám šanci
Potřebujete:
- 1 červenou papriku
- 1 žlutou papriku
- 1 zelenou papriku
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1-2 stroužky česneku (podle chuti)
- 1 mrkev
- 1 střední cibuli
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 menší větvičku rozmarýnu (pro chuť a vůni)
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g sušených brusinek
- 400 g těstovin
- lžičku citronové šťávy
- sůl a pepř
Postup přípravy:
- V hrnci si nechte rozpálit olivový olej.
- Přidejte na kostičky nakrájené papriky, jemně nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nakrájenou mrkev a jemné plátky celeru.
- Nechte 8-10 minut restovat.
- Následně přidejte nasekaný rozmarýn, nahrubo nasekané ořechy a brusinky.
- Vše důkladně promíchejte, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Ještě chvilku restujte.
- Uvařené těstoviny slijte a promíchejte s omáčkou.
Dobrou chuť!