Začít ráno zdravě a chutně není vůbec složité a my vám v dnešním článku přinášíme tip na zdravou a rychlou snídani, se kterou do nového dne vykročíte tím nejlepším možným způsobem. Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, které bychom rozhodně neměly odbývat. Spousta lidí ale dělá tu chybu, že sami sebe na snídani šidí a odbudou se jen silnou kávou nebo čajem – některé výjimky do sebe hodí alespoň kousek pečiva. A to je škoda! Na snídani hodně záleží, a proto by měla být pestrá a vyvážená na všechny složky, které vaše tělo potřebuje.
Ať už tip na zdravou a rychlou snídani hledáte z toho důvodu, že se snažíte zhubnout a stravujete se zdravě nebo vám jednoduše učaroval zdravý životní styl a vy jste se rozhodli vydat se touto životní cestou, náš recept vám zaručeně bude chutnat. Na přípravu není vůbec složitý a zabere vám jen několik málo minut. Rozhodně ale stojí za to ukrást si ráno pár minut spánku, postavit se ke kuchyňské lince a vyčarovat si ke snídani chutnou, avšak na zdravou bombu, která vás do nového dne dokonale nastartuje!
Náš tip na zdravou a rychlou snídani
Proč do nového dne nevkročit s plným bříškem? My jsme pro vás připravili recept na vaječnou omeletu plněnou šunko-sýrovou náplní, která vás nejen dokonale zasytí, ale zároveň vám zachutná a dodá vám potřebnou energii. Díky naší snídani si pak hravě poradíte s pracovními úkoly, zácpou na silnici i každodenními starostmi!
Na přípravu potřebujete:
- 3 vejce
- 5 plátků sýra
- 5 plátků šunky
- cibuli
- sůl a pepř
Postup přípravy:
Vajíčka rozklepněte do misky, osolte je, opepřete a pomocí vidličky pořádně zamíchejte. Šunku a sýr pokrájejte na malé kousíčky, rovněž i cibuli – pokud vám chutná a chcete jí do náplně přidat – nakrájejte na drobné kousky. Na pánev nakapejte několik kapek oleje, nechte rozpálit a nalijte na ni rozšlehaná vejce. Nechte omeletu smažit a hlídejte ji, neboť ve chvíli, kdy vajíčka začnou tuhnout, je na čase přidat pokrájenou náplň. Ve finále už je stačí vaječnou omeletu překlopit a pochutnat si na výtečné snídani, ke které můžete přikusovat například tmavé celozrnné pečivo.