Patříte mezi milovníky jedinečné chuti vanilkových rohlíčků? Vězte, že s jejich nezaměnitelnou chutí nemusíte mít spojeny pouze Vánoce.
Nadčasová klasika
Recept na ty nejlepší vanilkové rohlíčky si hospodyňky předávají z generace na generaci. Pokud i vy vlastníte nějaký osvědčený recept, můžete si pogratulovat a poslat jej dalším generacím. Nemáte žádný recept? Nezoufejte! V dnešní době se nejvíce cení to, co člověk sám dokáže.
Že se necítíte jako nejlepší kuchaři a cukráři? Snaha se cení! V případě vanilkových rohlíčků je úspěch hned na první pokus zaručen. Nachystejte voňavé překvapení pro své blízké, budou se oblizovat až za ušima!
Těsto na tuto lahodu si připravíte smícháním níže uvedených surovin. To zvládne každý!
Potřebujete: 20 dkg změklého másla
25 dkg hladké mouky
70 g moučkového cukru
10 dkg strouhaných vlašských ořechů
1 žloutek
Z těchto ingrediencí utvořte hladké těsto, které necháte ve fólii alespoň čtvrt hodiny chladnout v lednici.
Jako v cukrárně
Můžete si vybrat, zda dáváte přednost osobité ruční výrobě každého rohlíčku, kdy tvarujete každý kousek zvlášť, či dáváte přednost formičkám. Vanilkové rohlíčky můžete tvořit i pomocí cukrářského rukávu.
Nachystejte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Troubu zapněte na 160 – 180 °C, podle tloušťky vašich rohlíčků, a až bude dostatečně vyhřátá, vložte do ní první plech. Rohlíčkům stačí 10 minut – vsaďte na barvu – měly by být lehce narůžovělé. Ihned po vytažení z trouby je vložte do nádoby s připravenou směsí vanilkového cukru a cukru moučky a důkladně je obalte. Už samotná příprava vám provoní doslova celý byt.
Přiznejte se, že jste při čtení těchto řádků dostali chuť na sladké. Máte doma vše potřebné? Není nic příjemnějšího než si udělat radost povedenou prací. Pusťte se do pečení! Přejeme vám příjemnou zábavu a dobrou chuť.
Zdroj foto: https://pixabay.com/cs/vánoce-vanillekipferl-soubory-cookie-3005464/