Co budeme potřebovat?
- 500 g vepřové kýty
- 2 ks cibule
- 5 ks mrkví
- vývar z vepřových kostí (kostka bujónu)
- olej
- Sůl
- Pepř
- hladká mouka
- mletá červená paprika
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme cibuli, oloupeme ji a nakrájíme na malé kostičky. Rozpálíme si olej na pánvi a cibuli necháme zesklovatět. Až bude cibulka hotová, přidáme na kostky nakrájenou vepřovou kýtu. Společně restujeme dokud se maso trochu neopeče, aby dostalo tu správnou chuť. Osolíme, opepříme a smažíme až se odpaří všechna voda a zůstane nám pouze tuk. Přisypeme mletou papriku, trošku orestujeme a zelijeme vývarem z vepřových kostí. Pokud by se vám nechtěl připravovat vývar, postačí z kostky. Záleží jen na vás. Snížíme teplotu, aby se nám maso nevařilo příliš rychle a necháme probublávat dokud maso nezměkne. Přiklopíme samozřejmě poklicí a občas zamícháme. Aby se nám maso nepřichytávalo na dno hrnce. Také občas podléváme. Protože to bude chvilku trvat, než bude naše masíčko měkké máme dost času na to, si připravit mrkev. Nejlepší je z naší zahrádky, ale pokud nemáte tu možnost, postačí i koupená. Mrkev si důkladně omyjeme a oškrábeme. Můžeme si ji nakrájet na slabá kolečka, nebo ji nastrouhat na hrubém struhadle. Já preferuji kolečka. Vypadá to pak lépe na talíři.
Až bude naše maso téměř hotové, přidáme k němu mrkev a dovaříme. Zahustíme vodou, ve které jsme si rozmíchali hladkou mouku. Necháme ještě chvilku provařit a máme hotovo. Samozřejmě dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo rozpekem.
Dobrou chuť.