Chcete svým dětem vykouzlit úsměv na tváři? Nebo jste si pohnevali manžela a chcete mu udělat sladké překvapení dřív, než se vrátí z práce? Tento recept je spojení vanilkového krému, karamelu a čokolády, který bude chutnat i nejpřísnějšímu pamĺsnemu jazýčku.
Potřebujeme: 6 vajec, 150g hladké mouky, 250 ml vody, 125g sádla nebo ztuženého tuku, špetka soli, čokoládová poleva
Náplň: 300g krystalového cukru, 150 ml vody, 500 ml mléka, 2 Zlaté klasy, 2 žloutky, 250g rostlinné pomazánky Hera
Postup přípravy: Tuk ponoříme do vlažné vody, přidáme špetku soli a vaříme, dokud se tuk zcela nerozpustí. Do vroucího postupně přidáváme mouku a za stálého míchání vaříme, dokud nám těsto nezhoustne. Do vlažné masy pomalu vmícháváme vejce. Těsto vyšleháme a rozdělíme na 2 stejné části. Obě části těsta vylijeme na zvláštní vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200 ° C přesně 10 minut. Nelekněte se pokud se vám začne těsto vlnit. Práveže si zatleskejte, protože přesně o toto v receptu jde. Proto to má i trefný název.
Dokud se nám těsto peče v troubě, můžeme se pustit do přípravy nádivky. Cukr zkaramelizujeme, zalijeme vodou a rozmícháme. V mléce si rozmícháme Zlatý klas, který následně přilijeme ke cukru. Přidáme žloutky a za stálého míchání připravíme hustou kaši. Do vychladlé směsi zapracujeme Heru. Náplň natřeme na jeden plán, no pozor plát „velehory“ musí být na vrchu. Rozpustíme si čokoládu a pokapeme po vrchu. Dáme ho ještě na půl hodinky do lednice aby nádivka pěkně ztuhla. A Tramtárie koláč je na světě.
Typ pro vás. Abyste koláčky dodali ještě lahodnější chuť, zkuste vyšlehat šlehačku a dát ji pod korpus jako druhou nádivku. Nejen, že vnikne dvoubarevná nádivka, ale vaše chuťové kanálky nebudou vědět kdy přestat.
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 20 minut