Dnešní moderní doba klade důraz na jednoduché, rychlé a samozřejmě chutné recepty. Většina, hlavně mladších žen, klade také důraz na zdravá a dietní jídla. Ale právě kvůli již zmíněným vlastnostem receptů se často stává, že je jídelníček velmi omezený a tak je potřeba se někde inspirovat.
Tento recept je pouze z kvalitních a zdravých surovin. Žampion Polní například posiluje obranný systém a je to výborný bojovník proti nežádoucím bakteriím. Dále má příznivý vliv na krevní tlak a dokonce se uvádí, že má antibiotické účinky na horní cesty dýchací. Další důležitou ingrediencí v tomto receptu jsou těstoviny, které jsou všeobecně považovány za zdravou potravinu. V současné době jsou těstoviny velmi oblíbenou přílohu po celém světě, a to především pro svou rychlou přípravu.
Ingredience
- 250 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce soli
- 1 lžička oleje
- 250 g zelených širokých nudlí
- 400 g žampionů
- 100 g másla
- trochu bílého pepře
Postup přípravy
Krok1
Dejte vařit 2 litry vody, rajčata vykrojte v místě stonku a na chvíli ponořte do vroucí vody. Poté sloupněte, rozčtvrťte a odstraňte semínka.
Krok2
Sůl, olej a nudle vložte do vroucí vody a vařte 12 minut za perlivého varu. Sceďte, nechte okapat.
Krok3
Houby do sucha otřete a jen v nutných případech opláchněte. Máslo nechte zpěnit ve velké pánvi. Houby nakrájené na silné plátky vložte na pánev a rychle míchejte. Až začnou houby vonět, vyjměte je z výpeku a smíchejte s nudlemi.
Krok4
Výpek nechte mírně zhnědnout a duste na něm česnek do sklovita. Přidejte rajčata, nudle, houby a promíchejte, osolte, opepřete a ihned podávejte.